Share
Over MOPET

MOPET architecten

MOPET architecten is in 2004 opgericht door Joep Mollink (1974) en Daniel Peters (1972). Het bureau is gevestigd in het hart van IJburg, de nieuwste stadswijk van Amsterdam. Vanuit een modern, transparant atelier werken we pro-actief aan veel uitdagende opdrachten.

Werkterrein

MOPET architecten realiseert hoogwaardige stedenbouw, architectuur en interieurprojecten op het gebied van huisvesting, utiliteit en retail. Daarnaast werken we aan renovatie- en restauratieprojecten en aan stadsvernieuwing- en herbestemmingprojecten. Het werken op verschillende schaalniveaus vinden we boeiend en vereist inlevingsvermogen. Onze opdrachtgevers zijn heel divers. We werken voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, overheden en (collectieven van) particulieren.

Visie

MOPET architecten ontwerpt duurzaam en voor de toekomst. Dat doen we met de hedendaagse technieken en kennis maar altijd vanuit een besef van het verleden. Onze pragmatische instelling zorgt voor maakbare oplossingen waarbij functionaliteit, duurzaamheid, innovatie, kostenbewustzijn en comfort samengaan in een zinnenprikkelend resultaat. Daarnaast streven we altijd naar een symbiose met de unieke eigenschappen van de locatie. Volgens ons ontstaat schoonheid van gebouw, landschap en stad door een oorspronkelijke ontmoeting tussen deze en hun gebruikers.

Inspiratie

MOPET architecten verblijdt opdrachtgevers door verborgen potenties in de opdracht zichtbaar te maken. Om die te ontdekken worden het programma, de locatie en geldende voorschriften grondig geanalyseerd. Voorafgaand aan iedere fase worden de architectonische en stedenbouwkundige uitgangspunten samen met de technische en financiële aspecten met de opdrachtgever afgestemd. Dat proces is even belangrijk als het gebouwde resultaat. Het vereist teamwork tussen opdrachtgever, architect en overige adviseurs gedurende het hele proces van vooronderzoek tot oplevering. We vinden het belangrijk om het bureau continue van nieuwe inspiratie en kennis te voorzien. Daarom wordt er deelgenomen aan prijsvragen, onderzoek, inschrijvingen en pitches en houden we ons bezig met het opleiden van studenten.

 

Integraal ontwerpen met BIM

BIM staat voor Building Information Modelling. Het integraal 3D-modelleren van een gebouw versoepelt het ontwerp- en het bouwproces. In een BIM-proces worden de relevante gegevens vanuit de hele keten (opdrachtgever, aannemer, architect, constructeur, installateur, gebruikers, leveranciers) samengebracht en op elkaar afgestemd. Knelpunten zijn sneller zichtbaar en veranderingen kunnen sneller worden doorgevoerd. Inzichtelijke 3D-presentaties leiden tot inzicht en betrokkenheid van de projectdeelnemers. Met BIM kan men nauwer samenwerken. Iedereen werkt met dezelfde informatie en ziet van elkaar wat er gebeurt. De informatie is continue beschikbaar en altijd actueel. Dat leidt tot snelle processen en efficiënte ontwerpen met een hoge kwaliteit.