Share
Brass House

Brass House

Brass House Amsterdam

messing woonhuis in Amsterdam

Dit woonhuis op Haveneiland-Oost is een sieraad voor de wijk IJburg. Opvallend zijn de messing gevels met schuine vlakken en glazen schuifpuien. Verfijnd gedetailleerd en uitgelijnd. Het gevelmateriaal is volledig gerecycled en recyclebaar en kleurt van goud naar bruin.

Balkons aan de voor- en achtergevel zorgen voor een samenhang tussen binnen en buiten. De geometrische expressie ervan versterkt de plastiek van de gevels.

Voor een maximale openheid in de woning zijn geïntegreerde oplossingen ontworpen: De entreehal, toilet, trap, deuren en keuken zijn gecombineerd in een kastenwand die van de voorgevel naar de achtergevel loopt. Het vernauwt en verbreedt waardoor er plekken ontstaan met variatie in sfeer en perspectief. Een hoogteverschil biedt vanuit de keuken overzicht. Tegelijk ontstaat er een intieme zithoek met haard aan de achtertuin.

De basismaterialen eikenhout, beton, zwart staal en wit stucwerk ondersteunen de ruimtelijke beleving en geven rust aan het interieur. Duurzame maatregelen als aluminium kozijnen met triple isolatieglas, bio based vlas-isolatie. Zonnepanelen en ledverlichting zorgen niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een behaaglijk binnenklimaat.

Opdrachtgever: particulier

Programma: woonhuis

Locatie: Haveneiland IJburg, Amsterdam

Architect: MOPET architecten

Interieurarchitect: MOPET architecten

Aannemer: Van Assema Bouw, Beverwijk

Gevelbouwer: Skins For Buildings, Zwaag

Constructeur: Bouwhuis Bouwtechniek, Rijssen

Interieurbouw: Houtwerk, Beverwijk

Fotografie: Stijn Poelstra

Jaar: 2015-2017

BVO: 210m2

Info