Share
CJG Haarlemmermeer

CJG Haarlemmermeer

Centrum Jeugd en Gezin, Hoofddorp

Interieur van CJG in voormalig schoolgebouw

 

Dit voormalige schoolgebouw bestaat uit een balken en kolommenstructuur. Dat maakt het mogelijk om het gevraagde programma te ordenen middels het plaatsen van vrije volumes in de ruimte. Door die volumes af te ronden ontstaat er een vloeiende verbinding tussen de diverse ruimtes. Zo wordt niet alleen een overzichtelijke en rustige bezoekersomgeving gecreƫerd maar wordt tegelijk afgerekend met het orthogonale karakter van het bestaande gebouw. Om alle (14) gebruikersgroepen tijdens het ontwerptraject optimaal te betrekken wordt op een aantal momenten een workshop gehouden. De gemetselde gevel aan de straatzijde is vervangen door een glazen pui, waardoor het CJG een mooie presentatie krijgt naar buiten. Bovendien valt er nu daglicht tot diep in het gebouw. Dat zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving. Het project bevindt zich op dit moment in de Definitief Ontwerp-fase.

 

Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer

Programma: interieurontwerp inclusief inventaris

Locatie: Graan voor Visch, Hoofddorp

Architect: MOPET architecten

Jaar: 2010-2011

BVO: 800m2

 

Info

  • Date : 29.08.2016