Share
Paviljoen Overhoeks

Paviljoen Overhoeks

Paviljoen Overhoeks, Amsterdam

Horeca, kantoren en parkeren in Amsterdam-Noord.

 

Begin 2008 won MOPET architecten een besloten ontwerpcompetitie voor een horecagebouw met kantoren en een ondergrondse parkeergarage op het Overhoeks-terrein in Amsterdam-Noord, beter bekend als het voormalige Shell-terrein. We ontwierpen een energetisch efficiƫnt, rond gebouw op een plein met daaronder een 2-laagse parkeergarage. De horeca bevindt zich tussen enkele zware kolommen die het kantorenvolume dragen. De klimaatgevel van de kantoren bestaat uit gietaluminium panelen met bladerpatronen. Er worden verbanden gelegd met zowel het van oorsprong groene als het recente industriƫle karakter van de plek. De ambitie is uitgesproken om volgens de Cradle-to-Cradle principes een zo duurzaam mogelijk en tegelijk ultramodern gebouw te realiseren.

 

 

Opdrachtgever: ING Real Estate/ Ymere

Programma: horeca, kantoren en parkeergarage

Locatie: Overhoeks, Amsterdam-Noord

Architect: MOPET architecten

Stedenbouwkundige: dRO, Amsterdam

Supervisie: Ton Schaap en Michael van Gessel

Constructeur: Royal Haskoning, Amsterdam

Installatieadviseur: Huygen, Amsterdam

Bouwfysisch adviseur: Peutz, Zoetermeer

C2C-adviseur: Search, Amsterdam

Kostendeskundige: VGG, Capelle a/d IJssel

Jaar: 2008-2012

BVO bovengronds: 2.250m2

Parkeerplekken ondergronds: 220

Info

  • Date : 04.10.2016