Share
Prinsen Bolwerk

Prinsen Bolwerk

Bolwerk, Haarlem

Woonhuis en gezondheidscentrum op voormalig verdedigingswerk.

 

Rond 1820 transformeerde J.D. zocher jr. een voormalig verdedigingswerk (Bolwerk) tot een heuvelachtig park in Engelse landschapsstijl. MOPET maakte een verkavelingsstudie voor ondermeer een nieuw gezondheidscentrum en een woonhuis. De glooiingen van het terrein zetten we door op de nieuwe percelen. Daar bevindt zich de begane grond als het ware “in de aarde”. Dat creëert intimiteit en doet de gebouwen kleiner lijken. Het centrale plein zorgt voor een wisselwerking tussen de gebruikers. De vormgeving van de nieuwbouw zou in tegenstelling tot de neoclassicistische villa juist eigentijds en organisch kunnen zijn. We maakten vast een voorstel, maar dit zal nader worden ingevuld door de gebruikers.

 

Opdrachtgever: consortium

Programma: zorgwoningen, gezondheidscentrum, woonhuis

Locatie: Oude Stad, Haarlem

Architect: MOPET architecten

Jaar: 2012-2013

BVO: xx

Info

  • Date : 01.09.2016