Share
Noord-Zuidlijn, Voorzieningengebouw Amsterdam-Noord

Noord-Zuidlijn, Voorzieningengebouw Amsterdam-Noord

Servicegebouw Noord-Zuidlijn, Amsterdam-Noord

Gebouw voor techniek en personeel van de Noord-Zuidlijn

 

Dit gestileerde cortenstalen gebouw op een sokkel van basalt breuksteen is geënt op het archetype van een seinhuisje. Het bevindt zich aan het spoortracé tussen de rijbanen van de Nieuwe Leeuwarderweg. Behalve technische voorzieningen huisvest het gebouw een kantoor en een opkomstruimte. Het wordt gebruikt door machinisten, kantoor-, onderhouds- en reinigingspersoneel. Grote puien benadrukken de noord-zuidrichting. De verbreding van de Nieuwe Leeuwarderweg zorgt voor een afsnijding van het volume. Dat resulteert in een bijzondere, expressieve landmark.

 

Genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017

 

 

 

 

 

Opdrachtgever: VIA Noord-Zuidlijn

Programma: technische ruimten, containerruimte, opkomstruimte en kantoor

Locatie: Nieuwe Leeuwarderweg, Amsterdam-Noord

Architect: MOPET architecten

Foto’s:Jeroen Musch, MOPET

Jaar: 2013-2016

BVO: 320m2

 

 

 

 

Info

  • Date : 07.10.2016